woensdag 17 februari 2016

Gezocht: supersterren voor LeesVertelwedstrijd 2016!

Wie organiseert de LeesVertelwedstrijd dit jaar?
Na jaren tomeloze inspanningen van Vanessa Couwenberg en Sandra Markies dragen zij het stokje nu over aan het maatschappelijk projectbureau 125Procent. 125Procent was vorig jaar organisator van het MuteSounds festival en vindt het een grote eer om dit jaar, in opdracht van Stichting Woord en Gebaar, producent van de LeesVertelwedstrijd te zijn.

Wat verandert er nog meer?
De grootste verandering is de nieuwe aanmeldingsprocedure. Voorheen organiseerden de dovenscholen zelf spetterende schoolfinales en werden daar de finalisten voor de Nationale LeesVertelwedstrijd gekozen. Omdat steeds meer dove en slechthorende kinderen op een reguliere basisschool terechtkomen, zijn er andere voorrondes nodig om ook hun een kans te geven mee te doen. Hierdoor worden de finalisten niet meer bij de schoolfinales op dovenscholen gekozen, maar op een andere, spannende manier. We hopen dat de dovenscholen de leerlingen met evenveel enthousiasme blijven begeleiden en de schoolfinales als spetterend evenement in stand houden.

Hoe geef je je op voor de LeesVertelwedstrijd? 
Onder begeleiding van een volwassene kunnen alle dove en slechthorende kinderen van 10 t/m 13 jaar zich vanaf 1 maart aanmelden op leesvertelwedstrijd.nl. Als onderdeel van de aanmelding stuur je een kort filmpje mee, waarin je een stukje tekst uit een favoriet boek (dat niet verfilmd is) voordraagt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren.

Wie bekijkt mijn filmpje?
De ingezonden filmpjes worden alleen bekeken door een vakjury en komen dus niet online te staan. De vakjury kijkt naar alle verhalenvertellers en kiest vervolgens 20 talenten uit, die een dag op bootcamp mogen.

Wat gaan we doen op het bootcamp?
Verspreid over het land zijn er drie bootcamps, waar de kinderen door een NGT-specialist extra getraind worden om hun verhaal nog mooier voor te dragen. De bootcamps eindigen met het opnemen van filmpjes van de voordrachten, die op 1 mei online worden gezet op leesvertelwedstrijd.nl. Vanaf dan kan heel Nederland stemmen op 1 van de 20 filmpjes.


Wie gaan er naar de finale? 
Uit de 20 talenten worden uiteindelijk 10 finalisten gekozen, deels door de stemmen van Nederland en deels door het vakkundige besluit van de jury. De 10 finalisten worden op 28 mei als supersterren onthaald in Theater de Meervaart in Amsterdam, waar ze gaan strijden om de titel ‘Superster verhaalverteller 2016’. De andere 10 talenten krijgen een leuke rol tijdens de spetterende show.

Ik kom graag kijken!
Wil je graag komen kijken bij de spannende en vooral gezellige LeesVertelwedstrijd? Vanaf 1 maart kun je je op onze site gratis aanmelden als bezoeker, om zeker te zijn van een plekje in het theater.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten