donderdag 23 februari 2017

Luistertoets Engels voor dove en slechthorende leerlingen


Lieve ouders van dove/sh en tos kinderen, en leerlingen zelf,

Ik wil jullie graag iets vertellen. Mijn zoon zit op de havo. Dat betekent dat hij moet oefenen voor zijn Engelse luistertoetsen. Hij hoort niet optimaal met zijn CI, vandaar dat hij gebruik kan maken van ondertitelde luistertoetsen. Deze worden al jaren door cito gemaakt. Al 2 jaar lang krijg ik van mijn ambulante begeleider te horen dat er geen oefenmateriaal voorhanden is. Ik ben gaan kijken op de site van cito en binnen 3 muisklikken vind ik het volgende;

61494 Kijk-luistertoets Engels havo 2016 dvd ondertiteld € 146,50 € 155,29
61372 Kijk-luistertoets Engels havo 2015 dvd ondertiteld € 146,50 € 155,29
61397 Kijk-luistertoets Engels havo 2014 dvd ondertiteld € 146,50 € 155,29

Mijn mond valt open en ik mail de afdelingsdirecteur van de Ambulante dienst.
Hieronder en fragment van de mail,

“ik ga er van uit dat deze toetsen aangeschaft worden via…… zijn arrangement. 
( geld volgt leerling, begeleidingsvraag is leidend) Alle andere leerlingen van de AD kunnen hiervan gebruik maken. Eigenlijk verbaasd het me enorm dat jullie niet elk jaar dit aanschaffen. Een investering in de kinderen en in de AD. ( Samenwerking met andere cluster 2 instelling is wellicht handig? Heeft Auris ze bv wel in huis?)”

Binnen een uur het antwoord:

Geachte mevrouw Fakkel, beste Arjenne,

“Dank voor je mail. We zullen de toetsen bestellen. Zodra deze binnen zijn, neemt…… deze mee naar school voor…….”

Dus onthoud: luistertoetsen zijn er voor alle talen mavo/ havo en vwo. En er zijn nog veel meer aanpassingen mogelijk. Vertelt je AB-er je het niet, ga zelf op zoek, vraag het andere leerlingen/ ouders/ kijk op de site van Simea. Dit laat maar weer zien hoe enorm belangrijk het is dat er een goede website komt van cluster 2 begeleidingsmogelijkheden, landelijk, leesbaar en voor iedereen toegankelijk. Om willekeur/ ongelijkheid en achterstand te voorkomen 14 maart hierover de vierde bijeenkomst, waarover later dan weer meer via de Oudergroep van dove kinderen.

Groet Arjenne Fakkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten